Magyar Olimpiai
és Sportmúzeum

Ajánló

A Jégkorong Karikatúra Pályázat nyertes alkotásai (2013)

42 országból közel 200 pályamű érkezett a Divízió I/A jégkorong világbajnokság kapcsán megrendezett karikatúra versenyre és kiállításra. A beérkezett alkotások legjavát a Magyar Sportmúzeum kiállítótermében, a SportAgórán tekinthette meg a nagyérdemű a „Harminc éve volt az első” című jégkorong-történeti kiállítással egy időben.

Aki a vb ideje alatt elmulasztotta volna, most pótolhat; a nyertes pályaműveket   i t t   tekintheti meg!Vissza a cikkekhez
További tartalmak

A Magyar Sportmúzeum könyvtára
A könyvtári gyűjtemény alapját a Mező Ferenc-különgyűjtemény képezi. A könyvtári anyagot számos kisebb hagyaték egészíti ki, így a Bély Mihály- és a Kerezsi Endre-féle hagyaték.
Tovább


Kabos Endre, az elegáns bajnok
Közeledik a vívó világbajnokság, s mint köztudott, ez alkalommal Magyarország ad otthont e rangos világversenynek. Szép is és talán illő is a szurkolás és az izgalmas sportesemények szüneteiben megállni ilyenkor egy időre, s megemlékezni a nagyokról, régmúlt idők egykori hőseiről és bajnokairól, azokról, akik még köztünk vannak, s azokról, akik már eltávoztak… A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum legújabb kiadványa ezt a szellemiséget képviseli. A kötettel Kabos Endrére, a háromszoros olimpiai bajnok vívóra emlékezünk.
Tovább


Könyv a magyar kosárlabdázás első 100 évéről
Megsárgult jegyzőkönyvek, padláson felejtett vagy féltve őrzött évkönyvek között és könyvtárakban kutattunk. Beszélgettünk emlékező, nagy öregjeinkkel. Gyűjtöttük a neveket, a neveket, a neveket. Nem találhattunk meg mindenkit, de aki egyszer is kimondta: kosaras szeretnék lenni, és tett is érte, tagja a kosárlabdázók nagy családjának.
Tovább