Magyar Olimpiai
és Sportmúzeum

Ajánló

Könyvajánló - Vitorlás olimpiák

Vitorlás olimpiák. Vitorlázás az újkori olimpiákon 1900-2012.
HAJÓ Magazin (különkiadás)

„Idén, 2012-ben Londonban rendezték a XXX. nyári olimpiai játékokat. A vitorlásversenyek helyszíne Portland és Weymouth volt. A vitorlázók és szörfösök közül hárman képviselték hazánkat a brit vizeken.

Ennek apropóján készítettük ezt a könyvet, amelyben felelevenítjük a az elmúlt idők vitorlás olimpiáit, bemutatjuk a sportág legnagyobb alakjait és a magyar résztvevőket. […]

Szeretnénk, ha olyan lenne, hogy a fiataloknak példát mutasson. Van kitől tanulniuk. És van mit.

Szeretnénk, hogy megismerhessék elődeiket, azokat a sportolókat, akik példaképül szolgálhatnak számukra.

Ugyanakkor azt is szeretnénk, ha az idősebb generáció is láthatná, hogy nem felejtettük el őket, ma is megbecsült tagjai a vitorlás társadalomnak.

A kötetben megtalálható minden vitorlás olimpia története, az összes olimpiai vitorlásverseny 1-3. helyezettje, valamint a vitorlás olimpiák magyar vonatkozásai, az összes magyar résztvevő minden olimpiai eredménye. Mindez – ismereteink szerint – hibátlanul.

Ezen túl az összes magyar olimpikon vitorlázó kormányossal készült interjú, vagy – egy-két esetben – kortársi megemlékezés is része a könyvnek.

Hasonló összefoglaló egy-egy sportág olimpiai történetéből nemcsak idehaza ismeretlen, de világszerte sem sok hasonló készült. Persze, amikor a kötet szerkesztését végeztük, mit sem tudtunk erről, nem is volt cél, hogy olyat csináljunk, ami egyedi. Mindez csak utólag derült ki számunkra.” (Részlet az előszóból)

Ára: 2200 Ft

Rendelhető a HAJÓ Magazin elérhetőségén keresztül: hajo@hajomagazin.huVissza a cikkekhez
További tartalmak