Magyar Olimpiai
és Sportmúzeum

Hírek

Kiállítás nyílt az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja alkalmából

2016. 09. 21.  
Az UNESCO 2015. novemberi közgyűlésén szavazta meg, hogy szeptember 20-a az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja (International Day of University Sport) legyen.

A nap célja többek között, hogy ráirányítsa a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban és arra, hogy nemcsak a szellemi, de a fizikai felkészültség, edzettség is legalább ugyanannyira fontos a jövő értelmisége számára. Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) ajánlása alapján különféle szabadidős sporteseményekkel, versenyekkel, előadásokkal, kulturális eseményekkel és fesztiválokkal hívják fel a figyelmet a sport fontosságára világszerte a FISU tagországok.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) ezen a napon kezdeményezte, hogy minden magyar egyetemen, főiskolán Egyetemi Sportnapot tartsanak.A sportnap alkalmából kiállítás nyílt a Műegyetem sportközpontjában a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum, a MAFC és a Műegyetem közös rendezésében, Klebelsberg a Sportminiszter címmel, mely szeptember 25-ig, vasárnapig látogatható.

Vissza a cikkekhez
További tartalmak

A Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola táborozóinak múzeumpedagógiai foglalkozása
2016. 09. 13.
A múzeumpedagógiai foglalkozás célja az volt, hogy elmélyítsék már meglévő ismereteiket általános olimpiatörténeti témában.
Tovább

Olimpiai érmeseink Rióban
2016. 08. 08.
Itt követheti nyomon az Olimpián szerzett magyar érmeket.
Tovább


Olimpiai fáklyafutás Magyarországon (1936. július 28 – 29.)
2016. 07. 27.
Elkészült múzeumunk munkatársának, Farkas Ágnesnek tanulmánya.
Tovább

Múzeumok éjszakája 2016
2016. 06. 28.
2016-ban három év után először nem a Puskás Ferenc Stadion, hanem az idén megnyitott Tüske Uszodakomplexum adott otthont...
Tovább