Magyar Olimpiai
és Sportmúzeum

Hírek

Kiállítás nyílt az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja alkalmából

2016. 09. 21.  
Az UNESCO 2015. novemberi közgyűlésén szavazta meg, hogy szeptember 20-a az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja (International Day of University Sport) legyen.

A nap célja többek között, hogy ráirányítsa a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban és arra, hogy nemcsak a szellemi, de a fizikai felkészültség, edzettség is legalább ugyanannyira fontos a jövő értelmisége számára. Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) ajánlása alapján különféle szabadidős sporteseményekkel, versenyekkel, előadásokkal, kulturális eseményekkel és fesztiválokkal hívják fel a figyelmet a sport fontosságára világszerte a FISU tagországok.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) ezen a napon kezdeményezte, hogy minden magyar egyetemen, főiskolán Egyetemi Sportnapot tartsanak.A sportnap alkalmából kiállítás nyílt a Műegyetem sportközpontjában a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum, a MAFC és a Műegyetem közös rendezésében, Klebelsberg a Sportminiszter címmel, mely szeptember 25-ig, vasárnapig látogatható.

Vissza a cikkekhez
További tartalmak

A Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola táborozóinak múzeumpedagógiai foglalkozása
2016. 09. 13.
A múzeumpedagógiai foglalkozás célja az volt, hogy elmélyítsék már meglévő ismereteiket általános olimpiatörténeti témában.
Tovább

Olimpiai érmeseink Rióban
2016. 08. 08.
Itt követheti nyomon az Olimpián szerzett magyar érmeket.
Tovább


Megnyílt a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum olimpiatörténet kiállítása
2016. 08. 03.
Az év végig nyitva tartó tárlaton több tucat tabló és eredeti relikvia mutatja be a magyar olimpiai sikereket.
Tovább

Olimpiai fáklyafutás Magyarországon (1936. július 28 – 29.)
2016. 07. 27.
Elkészült múzeumunk munkatársának, Farkas Ágnesnek tanulmánya.
Tovább