Magyar Olimpiai
és Sportmúzeum

Hírek

Új relikviával bővült a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum gyűjteménye

2016. 11. 02.  
Ünnepélyes keretek között, dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár és Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója jelenlétében, adta át az olimpikonoknak szóló jókívánságokkal megírt, a Mount Everestet megjárt zászlót dr. Neszmélyi Emil a Sportmúzeumnak.A hegymászó, mint ismeretes, májusban az északi-tibeti útvonalon első magyarként hódította meg a Mount Everestet és tűzte ki a zászlót, amelyre a riói olimpiára készülő magyar sportolók számára lelkesítő üzenetét írta.

Ezt a lobogót adta át dr. Szabó Lajosnak, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum igazgatójának, hogy a múzeum gyűjteményének részeként mindenki számára megtekinthető legyen. Az ünnepélyes átadón köszöntőt mondott dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár is.Büszkeséggel és köszönettel állunk most itt, hiszen az a belső késztetés, ami Neszmélyi Emilt a csúcsig vitte, az a felszabadító öröm, ami odaérve átjárhatta őt, mind beleivódott abba a relikviába, amit ma itt átadott a Sportmúzeumnak – fogalmazott az államtitkár.

Majd hangsúlyozta, hogy a zászlóra tekintve mindig emlékezhetünk Neszmélyi Emil rendkívüli teljesítményére és 8848 méter magasból, olimpikonjainknak szóló buzdító szavaira.

(EMMI Sportért Felelős Államtitkárság)(fotó: Pummer Attila)

 Vissza a cikkekhez
További tartalmak

1956-os konferencia Rómában
2016. 10. 21.
Dr. Szabó Lajos múzeumigazgató, címzetes egyetemi docens is az előadók között volt.
Tovább

Sport és Forradalom 1956
2016. 10. 21.
Szeretettel meghívjuk Önt a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum 1956-os emlékkiállítására.
Tovább


70 éve halt meg Halassy Olivér
2016. 09. 29.
Halassy (Haltmayer) Olivér 1909. július 31- én született és 1946. szeptember 10-én halt meg Újpesten.
Tovább

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2016
2016. 09. 23.
A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum programjai.
Tovább