Magyar Olimpiai
és Sportmúzeum

Hírek

Múzeumok éjszakája a Puskás Ferenc Stadionban

2013. 06. 24.  
A „Fűre lépni szabad” program során rengeteg kis és nagyfiú, apa és nagyapa, de rengeteg kislány is kipróbálhatta, milyen élmény a STADION egyébként tiltott füvén játszani. Sok látogató semmi mást nem tett a pályán csak élvezte azt az érzést, amit egy válogatott focista is átél. A kisfiúk arca már akkor felderült, amikor a bejáratnál lévő információs pultnál meghallották, hogy azon a játékos kijárón léphetnek a stadionba, ahol a válogatott is kivonul.
 
A pálya melletti ügyességi játékokat kipróbálók megtudhatták, hogy működik a rajtgép, milyen érzés célba lőni, vagy vívni, vagy akár megfogni egy gerelyt, kalapácsot, diszkoszt.

Sokan szinte csak azért jöttek, hogy lássák a Rákosi páholyt, és örömmel üldögéltek a betonkockában a gyerekcsapatok meccsei és azt követően a parlamenti válogatottak mérkőzései során.

Volt olyan fiatal focista, aki az aranycsapat korának különleges, ma már nem a legkorszerűbbek közé sorolható öltözőjénél felsóhajtott, bárcsak ilyen helyen válthatnának ruhát ők is a meccsek után.

A rendezvényről távozók jelentős része rengeteg ismeretanyaggal gazdagodott, hiszen részt vettek a múzeum munkatársai által két óránként tartott vezetéseken is. Megismerhették a Stadion építésének és működésének történetét, a korabeli humort, a sporttudósítók munkakörülményeit. Azok pedig, akik este érkeztek, olyan információkat kaptak, amit előttük még nem sokan. A 22 órára a szoborparkba utolsóként hirdetett zseblámpás séta után a rengeteg érdeklődő kedvéért még egy hangulatos, lámpás vezetés indult a stadion előtti szoborparkba, majd végig a stadion fontos terein.

Az éjféli zárás előtt pár perccel érkezők viszont már csak legfeljebb egy-egy pillantást vethettek a stadion máskor megközelíthetetlen gyepjére.Vissza a cikkekhez
További tartalmak

A Magyar Sportmúzeum őrizheti Molnár István hagyatékát
2013. 06. 10.
Tovább

X. Országos Sporttudományi Kongresszus Nyíregyházán
2013. 06. 02.
Tovább


12. Nemzeti Olimpiai Akadémiák Nemzetközi Ülése
2013. 05. 20.
Tovább

Most szombaton megmozdul Zugló!
2013. 05. 20.
Tovább