Magyar Olimpiai
és Sportmúzeum

Hírek

Megjelent a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum új kiadványa

2013. 07. 01.  
Közeledik a vívó világbajnokság, s mint köztudott, ez alkalommal Magyarország ad otthont e rangos világversenynek. Szép is és talán illő is a szurkolás és az izgalmas sportesemények szüneteiben megállni ilyenkor egy időre, s megemlékezni a nagyokról, régmúlt idők egykori hőseiről és bajnokairól, azokról, akik még köztünk vannak, s azokról, akik már eltávoztak…
A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum legújabb kiadványa ezt a szellemiséget képviseli. A kötettel Kabos Endrére, a háromszoros olimpiai bajnok vívóra emlékezünk.

A könyv rendkívül gazdagon illusztrált eredeti fotókkal és egyéb forrásdokumentumokkal, például a Kabos Endre gyerekkori kézírását őrző levéllel, vagy a sporttársakat megörökítő, aláírt képeslapok gyűjteményével.
A kötet kétnyelvű; mind a tanulmányokat, mind az információkban gazdag képaláírásokat megtaláljuk angol nyelven is. 

A Kabos Endre, az elegáns bajnok c. kötet megvásárolható 2013. aug. 2-tól, A magyarországi vívósport története c. kiállítás nyitva tartási ideje alatt a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum kiállítóhelyén, a SportAgórán.
A kötet ára: 3500 Ft 


Vissza a cikkekhez
További tartalmak

Múzeumok éjszakája a Puskás Ferenc Stadionban
2013. 06. 24.
2013. június 22-én a Nemzeti Sportközpontok Magyar Sportmúzeuma a Puskás Ferenc Stadionban tartotta meg a Múzeumok éjszakájához kapcsolódó rendezvényeit.
Tovább

A Magyar Sportmúzeum őrizheti Molnár István hagyatékát
2013. 06. 10.
Tovább


X. Országos Sporttudományi Kongresszus Nyíregyházán
2013. 06. 02.
Tovább

12. Nemzeti Olimpiai Akadémiák Nemzetközi Ülése
2013. 05. 20.
Tovább