Magyar Olimpiai
és Sportmúzeum

In Memoriam

Elhunyt Szőcs Bertalan

2016. 05. 23.  
Meghalt a magyar vívás megkerülhetetlen alakja


Életének 82. évében rövid, súlyos betegség után meghalt Szőcs Bertalan, minden idők egyik legjobb magyar vívómestere. 

Szőcs Bertalan több mint ötven éven keresztül oktatta tanítványait, kezei közül négy olimpiai és nyolc világbajnok került ki. 

Tanítványai a nyolcvanadik születésnapján 111 világversenyen megnyert érmet számláltak össze, az ő nevét viseli az MTK Lantos Mihály Sporttelepén található vívóterem.

A magyar vívás megkerülhetetlen alakja
"Nem lehet az MTK Budapest vívószakosztályáról beszélni, hogy ne említsük meg Szőcs Bertalant. A mesteredző több mint hat évtizeden át szolgálta a klubot, mindaddig, míg egészsége engedte. Nem véletlen, hogy róla kapta nevét a kék-fehérek vívóterme.

Berci bácsi megkerülhetetlen alakja a magyar vívósportnak. Négy olimpiai és nyolc világbajnokot nevelt. Négy mesteredzőt indított el a pályán, akik maguk is számos bajnokot adtak a sportnak. Schmitt Pál, Tordasi Ildikó, Mincza-Nébald Ildikó, Sákovicsné Dömölky Lídia, megannyi legenda, akik – nem lebecsülve sportemberi nagyságukat – mind Szőcs Bertalannak köszönhetik legszebb sikereiket" – emlékszik a mesteredzőre az MTK honlapja. Szőcs Bertalan és leánya, Szőcs Zsuzsanna


/Szöveg forrása: Origo.hu/

Vissza a cikkekhez
További tartalmak

Elhunyt Tarics Sándor
2016. 05. 23.
Tarics Sándor
1913 - 2016
Tovább


Elhunyt Pajor Kornél
2016. 05. 19.
Pajor Kornél
(1923 - 2016)
Tovább


Elhunyt Ferjáncz Attila
2016. 04. 25.
Ferjáncz Attila
1946 - 2016
Tovább