Magyar Olimpiai
és Sportmúzeum

Kiadványaink

Hódolat a bajnoknak

2013. 07. 24.  

 Hódolat a bajnoknak - Homage to the Champion. Hemző Károly fotókiállítása

(Szerk.: Szarka Klára, Bp., 2012.)

 

„... a fiatal Hemző nemcsak a fényképészi bravúrt volt képes nyújtani, vagyis rendre szállította a sportesemények döntő pillanatainak remek fotóit – ez sem lett volna kevés az elismeréshez -, hanem új szemléletet hozott a szakmába.

Azon munkálkodott sportfotósként is, hogy a pillanaton túlmutató látványokat rögzítse a fényképeivel. A sport mélyen emberi arcát mutassa meg. Azt, ami az életünk legfontosabb és legáltalánosabb lényege.” (Részlet a kötetből)

 

A kétnyelvű (magyar-angol) katalógust a Magyar Sportmúzeum Hemző Károly 2012-ben rendezett fotókiállításának alkalmából adta ki.

 

 Vissza a cikkekhez
További tartalmak

A magyar ifjúság testi nevelésének története
2013. 07. 23.
A könyv az iskolai testnevelés magyarországi változásait és fejlődését mutatja be sok korabeli dokumentummal és képpel illusztrálva.
Tovább


Nők a magyar sportban
2013. 07. 22.
Színes és fekete-fehér képekkel gazdagon illusztrált kötet, mely a női részvételt és jelenlétet tárgyalja a hazai sportéletben, a kora középkori kezdetektől egészen a XX. század végéig.
Tovább


A magyar sport bölcsője
2013. 07. 11.
Az olimpiai centenáriumi és a millecentenáriumi ünnepségek fényében keveseknek jut eszébe, hogy Magyarország büszkélkedhet a világ egyik legrégebben működő modern kori stadionjával.
Tovább