Magyar Olimpiai
és Sportmúzeum

Sportagóra

A magyarországi vívósport története

2013. 10. 22.  

2013. augusztus 1. és október 22. között tekinthette meg a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum vívástörténeti kiállítását A magyarországi vívósport története címmel a SportAgórán.

A látogatókat gazdag tárgyi-, képi- és fotóanyag várta, a magyarázó leírások és informatív tablók segítségével pedig megismerkedhettek a magyar vívósport legjelesebb képviselőinek életével, a sportág kialakulásának és sikereinek történetével a középkori kezdetektől egészen napjainkig.
A túlnyomórészt a múzeum gyűjteményéből válogatott tárgyakat Gerevich György, Németh Árpád nagyszerű családi, magán gyűjteményeiből származó relikviái, érmei, kupái egészítették ki.
A tárlaton bemutattuk a legfontosabb felszereléseket, a pástot, a ruházatot, a három fegyvernemet (kard, tőr, párbajtőr), valamint részletesen foglalkoztunk a kerekesszékes vívással is.
Az élményt modern interaktív technikai eszközök és filmvetítések tették teljessé.
Így a kiterjesztett valóság (AR) lehetőségeivel a látogatók saját telefonján, tabletjén további képi tartalmak: fotók, filmek nyíltak meg, és egy animáció részeseivé is válhattak a látogatók.
A kifejezetten erre a kiállításra készült interaktív eszközzel bárki kipróbálhatta ügyességét, pontosságát.
 Vissza a cikkekhez
További tartalmak

"Harminc éve volt az első" - Jégkorong VB-k története
2013. 05. 17.
A Magyar Jégkorong Szövetség 2013. április 14—20. között rendezte az IIHF Divízió I. Jégkorong Világbajnokságot. A küzdelmekhez kapcsolódóan 2013. április 12-én nyílt meg a SportAgorán a  Magyar Jégkorong Szövetség és a Magyar Sportmúzeum kiállítása, amit több mint hatezer látogató tekintett meg.
Tovább

Történelem a pályán – magyar-román labdarúgó kapcsolatok
2013. 04. 30.
2013. március 22-én délután a román és magyar válogatott zárt kapuk mellett, üres nézőtér előtt játszotta a 2014-es Világbajnokság selejtező mérkőzését Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban.
Tovább