Magyar Olimpiai
és Sportmúzeum

Sportgyűjtemények

Nagy Béla Fradi Hagyományőrző Egyesület

Nagy Béla Fradi Hagyományőrző Egyesület

Egy bizonyos Nagy Béla, 1969-ben - magánszorgalomból - kiállítást szervezett imádott egyesülete, a Ferencvárosi Torna Club 70. születésnapja tiszteletére. A vezetők értékelték munkáját, így egy évre rá, mint az FTC alkalmazottja dolgozhatott tovább.
Már gyerekkora óta archív fotókat, mezeket, meccslabdákat, trófeákat és egyéb, a csapattal kapcsolatos ereklyéket gyűjtött, s egyúttal féltő gonddal őrizte is ezeket.
1985. december 3-án, a labdarúgó szakosztály 85. születésnapjára alapította a Fradi Futballmúzeumot, melyet a mai napig is gyakorta látogatnak a szurkolók az ország minden tájáról és külföldről egyaránt.
A múzeum alapítója, az FTC krónikása 2006. március 26-án hosszú betegség után eltávozott közülünk. Ekkor a Múzeum felvette a nevét, azóta Nagy Béla Fradi Múzeum a hivatalos elnevezése.
Gyűjteményünk több mint 2000 ereklyéből áll. Az első 1900-ból, az utolsó 2010-ből! Kupák, zászlók, emléktárgyak sokasága várja a kedves Fradi-szurkolókat. A Múzeumban megtekinthető többek között az 1909-ben elnyert Ezüstlabda, az 1937-es KK-trófea, Nyilasi Tibor ezüstcipője, a Bajnokok Ligája ezernyi emléke. De nem csak a labdarúgócsapat, hanem szinte valamennyi szakosztályunk kincse megtalálható itt.
Várjuk a kedves érdeklődőket, Fradi-szimpatizánsokat.

forrás: http://www.fradimuzeum.eoldal.hu/
 Vissza a cikkekhez
További tartalmak

Újpesti Torna Egylet
Tovább