Magyar Olimpiai
és Sportmúzeum

Vándorkiállítások

Magyar-román labdarúgó kapcsolatok

2014. 03. 03.  
Április 4-én lezárult a Magyar Sportmúzeum Történelem a pályán – magyar-román labdarúgó kapcsolatok című kiállítása a SportAgorán lévő kiállítóteremben.
 
2013. március 22-én délután a román és magyar válogatott zárt kapuk mellett, üres nézőtér előtt játszotta a 2014-es Világbajnokság selejtező mérkőzését Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban. A két csapat az elmúlt évtizedekben huszonegyszer lépett pályára egymás ellen, a statisztika az utolsó években a románok fölényét mutatta. A párharc ezúttal 2:2-es döntetlennel zárult. A „néma meccs” előtt néhány héttel kereste meg a Magyar Sportmúzeumot a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet, hogy állítsunk emléket az eddigi küzdelmeknek. Az ötletet a múzeum örömmel fogadta, a közös munka eredményeként 2013. március 21-én nyílt egy tárgyszerű, de a látogatókat megmozgatni kívánó kiállítás, melynek fő célja a férfias küzdelem bemutatása és a sportbarátság megerősítése volt. A sporttörténeti tablósorozat az utolsó meccset bemutató képekkel és sajtóanyaggal kiegészülve a visszavágó idején Bukarestben volt látható.
 
Merre járt:

Vissza a cikkekhez
További tartalmak

A magyarországi birkózósport története
A szakág történetét fotókkal és egyéb forrásdokumentumokkal gazdagon illusztrált tablókon mutatjuk be.
Tovább

A magyarországi vívósport története
A 2013-ban rendezett vívástörténeti kiállításunk hagyományos része a vándortárlat, melyben a vívósport történetét és a sportág legsikeresebb hazai képviselőit mutatjuk be.
Tovább


Fair Play kiállítás (42 db keretezett A/3-as kép, felirattal)
Folyamatosan bővülő portrékiállítás, mely felvonultatja az összes a Nemzetközi Fair Play Bizottság által Fair Play díjjal kitüntetett magyart.
Tovább

Képek a Magyar Sportmúzeum életéből c. kiállítás (6 db felfüggeszthető poszter)
A kiállítás szemezget a Magyar Sportmúzeum régebbi, nagysikerű kiállításaiból.
Tovább