Magyar Olimpiai
és Sportmúzeum

Vándorkiállítások

A magyarországi vívósport története

Magyarországon eddig még nem került sor a vívósport teljes hazai történetét bemutató átfogó kiállítás megrendezésére, holott a magyar vívósport köztudottan a legsikeresebb magyar sportágak egyike. A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum hagyományos, ugyanakkor modern kiállításának apropója a Nemzetközi és a Magyar Vívószövetség centenáriuma, valamint a Budapesten rendezett sportági világbajnokság volt 2013-ban.

A kiállítás hagyományos része a vándortárlat, melyben a vívósport történetét és a sportág legsikeresebb hazai képviselőit mutatjuk be. A tablókon gazdag fotóanyag és a sportágat magyarázó leírások teszik még szemléletesebbé az egyébként kétnyelvű kiállítást

Merre járt:

Vissza a cikkekhez
További tartalmak

Fair Play kiállítás (42 db keretezett A/3-as kép, felirattal)
Folyamatosan bővülő portrékiállítás, mely felvonultatja az összes a Nemzetközi Fair Play Bizottság által Fair Play díjjal kitüntetett magyart.
Tovább

Képek a Magyar Sportmúzeum életéből c. kiállítás (6 db felfüggeszthető poszter)
A kiállítás szemezget a Magyar Sportmúzeum régebbi, nagysikerű kiállításaiból.
Tovább


Klebelsberg a „sportminiszter” ( 8 db roll-up)
Tovább

Magyar Sportolók – sportoló magyarok c. kiállítás (26 db roll-up)
A magyar Európai Uniós elnökség apropóján létrejött kiállítás a magyar sport eredményeit és mai lehetőségeit kívánja bemutatni. Röviden a külföldi színekben versenyző magyar sportolókkal is foglalkozik.
Tovább