2013. 09. 06.  

Miközben lelkesen és 8-10 fős nagy csapattal készül a válogatott a soron következő téli olimpiai játékokra, amely Szocsiban kerül megrendezésre 2014 februárjában, megállunk egy pillanatra, hogy közösen emlékezzünk a múltra és álmodjunk a jövőről. A centenáriumi megemlékezés a 2013. évi schladmingi „Magyar Ház” és a centenáriumi bélyegkibocsátást követően a 2013. szeptember 5-6-i születésnapi rendezvénnyel folytatódott, amelynek a Larus Étterem és Rendezvényközpont, valamint a Gesztenyéskert és a Sirály sétány adott otthont. 
A rendezvényen folyamatosan bemutatkoztak a Magyar Sí Szövetség sportágai, illetve ezek közül több a helyszínen is kipróbálható volt (síugrás, lesiklás, sífutás, sőt sílövészet is).
A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum a sísporthoz kapcsolódó műtárgyakkal (kupák és érmek), tablókkal, régi fényképekkel, térképekkel, könyvrégiségekkel, ezen kívül pedig a bajnokokkal, valamint a Magyar Postával együttműködve kiadásra került boríték és bélyeganyaggal készült a különleges tárlatra. Az érdeklődőket filmvetítéssel is várták a szervezők.