2013. 08. 01.  

A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum legújabb, hagyományos, ugyanakkor modern kiállításának apropója a Nemzetközi és a Magyar Vívószövetség centenáriuma, valamint a Budapesten rendezett sportági világbajnokság.

Magyarországon eddig még nem került sor a vívósport teljes hazai történetét bemutató átfogó kiállítás megrendezésére, holott a magyar vívósport köztudottan a legsikeresebb magyar sportágak egyike.

A tárlat hagyományos részében a vívósport történetét és a sportág legsikeresebb hazai képviselőit mutatjuk be. A tablókon gazdag fotóanyag és a sportágat magyarázó leírások teszik még szemléletesebbé az egyébként kétnyelvű kiállítást, amelyet eredeti tárgyi és dokumentumanyag egészít ki. A tárlaton bemutatjuk a legfontosabb felszereléseket, a pástot, a ruházatot, illetve a fegyvereket. Külön foglalkozunk a kerekes székes vívással is.

A kiállítótérben elhelyezett ún. infopulton korabeli filmrészleteket tekinthetnek meg vendégeink, de elmélyíthetik vívástörténetre vonatkozó tudásukat az ez alkalomból összeállított életrajzgyűjtemény vagy éppen a vívás versenyszabályainak böngészésekor is.

A kiállítás interaktív részében lehetőség van még megismerkedni a sportági mozgásformákkal; különleges mérőműszerek segítségével tehetjük próbára a sportághoz szükséges sportképességeinket. Mobilunk kamerájával is érdemes lesz szétnézni a kiállításon, hiszen a kiterjesztett valóság (AR) technológiájának köszönhetően látogatóink számára a hagyományos módon közzétett információkon felül további virtuális tartalmak is elérhetők lesznek.

Kiállításunkra szeretettel várunk minden sport- és múzeumbarátot!

Cím:
SportAgóra
1154 Budapest, Ifjúság útja 2.

Nyitva tartás:
H-Cs: 10.00 – 18.00
Sz-V: 10.00 – 18.00
Szünnap: Péntek (kivéve aug. 2. és aug. 9.)

Jegyárak
Felnőtt: 500 Ft
Gyerek: 200 Ft.
A látogatás csoportoknak (min. 10 fő) ingyenes.