2014. 06. 23.  

A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum kulturális és sportprogramjai idén több mint kétezer látogatót vonzottak a Puskás Ferenc Stadionba.
 
Ezúttal is rendkívül nagy érdeklődés övezte stadion-történeti sétáinkat, melyek 80-100 fős csoportok számára indultak el. Ez alkalommal a túra szerves részét képezte a Szoborpark megismertetése is. Vendégeinknek két ízben volt lehetőségük elemlámpás (éjszakai) csoporthoz csatlakozni.
 
Sokan kipróbálták különféle játékainkat; így például a gólyalábat és a tandem-sít, de többen vállalkoztak arra is, hogy kötélhúzás vagy éppen zsákbafutó verseny során mérjék össze erejüket és gyorsaságukat.
A Múzeumok Majálisán felavatott Stadion-társasunk ismét hatalmas sikert aratott, s reméljük sokaknak segített játszva emlékezetbe vésni néhány sporttörténeti érdekességet.
 
Mivel ez alkalommal szabad volt a stadion füvére lépni, így szinte minden látogatónk kihasználta a kivételes alkalmat; volt, aki megpróbált tizenegyest rúgni, vagy éppen kivédeni azt, voltak, akik dekázgattak a pályán, sokan pedig csak ejtőztek egyet a Stadion-vezetést követően. Jó volt látni, milyen sokan készültek focilabdával, hogy még utoljára rúgják a bőrt e nevezetes helyszínen.
 
A küzdőtér gyepén tartott bemutatót a Sárkányeresztő Baráti Társaság, akik látogatóinkat is meginvitálták egy kis sárkányeregetésre.
Bemutatót tartott az Aranyszablya Történelmi Vívóiskola is, akik interaktív előadásukkal ezer évvel röpítettek vissza bennünket az időben.
 
Élvezetes street workout bemutatóban volt részük a kora délutáni órákban érkezőknek, az est folyamán pedig a keleti sportok kedvelőinek kedveskedtünk taiji bemutatóval.
 
„A jövő elkezdődött!” címmel tartott előadást Schmidt Gábor, az NSK főigazgató-helyettese. Az érdeklődők megismerték a Nemzeti Sportközpontok fejlesztési koncepcióit, valamint az új beruházások látványterveit.
 
Akik megvárták, vidám pillanatokat szereztek maguknak a szentivánéji „tűzgyújtásra” is utaló rendhagyó, fáklyás futásunkkal. Az 1980-ban Moszkvában rendezett olimpiai játékok fáklyájáról mintázott égő fáklyával tette meg az ez alkalomra, vállalkozó kedvű látogatóinkból összeállt váltó a stadion körüli távot.