2014. 11. 25.  

2014. november 25-én a Magyar Labdarúgás Napján megkoszorúzták az MLSz centenáriumi szobrát a Puskás Ferenc Stadion előtt.
Az eseményen sok jeles személyiség, jelenlegi és valaha volt labdarúgó, sportember és sportriporter vett részt.

Hatvan éve, hogy a magyar válogatott fergeteges, 6:3 arányú győzelmet aratott az angolok felett a londoni Wembley Stadionban.
A jeles esemény emlékére 1993 óta november 25. a Magyar Labdarúgás Napja. 


A szobrot a Magyar Labdarúgó Szövetség fennállásának 100. évfordulója alkalmából avatták fel 2001. augusztus 15-én, az 5:2-re elvesztett Magyarország-Németország barátságos labdarúgó-mérkőzés délelőttjén. Az ünnepségen jelen voltak az Aranycsapat tagjai, és más játékosok is a magyar futball későbbi évtizedeiből. Tiszteletét tette a nemzetközi labdarúgó élet számos más prominens személyisége is, így Sepp Blatter, a FIFA elnöke, Gerhard Aigner, az UEFA főigazgatója, valamint Michel Platini, a franciák háromszoros aranylabdás labdarúgója, aki jelen esetben hazája szövetségét képviselte.

A szobor a Népstadion Szoborpark meghosszabbításában, a Népstadion Toronyépülete előtt áll.
A szobrot Mihály Gábor Munkácsy-díjas szobrász készítette. Az alkotás két labdarúgó játékost ábrázol, akik a földgolyóbison végzik ténykedésüket. A szobor tölcsérszerűen széttáruló talapzatára körben a 2001 nyaráig a magyar labdarúgó-válogatott mezében legalább egyetlen percet eltöltő 838 játékos nevét vésték.