2017. 09. 25.  

Pap Jenőné Méray Kornélia tiszteletét tette a Bíbic csónakházban és megtekintette a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum „Egy Római-parti csónakházban… Képek a magyar vízisportok történetéből ” című evezéstörténeti kiállítását. Látogatása nagy megtiszteltetés volt és különös jelentőséggel bír, hiszen Kornélia volt aktív sportolói korszakában a világ legeredményesebb női evezőse.

1930. július 21-én született Budapesten. A Vasas, majd a Hajógyár csapatának evezőse. Már 1955-ben Európa-bajnoki bronzérmet szerzett egypárevezésben. melyet a következő két évben megismételt. Az igazi siker azonban 1958-ban jött el, mikor Poznanban Európa-bajnok lett és felkerült a Rowing magazin címlapjára. Bajnoki címét még háromszor megvédte, majd 1961-ben visszavonult. Négyszeres Európa-bajnokként ő volt a világ legjobb női evezőse. Evezésben csak visszavonulása után rendeztek világbajnokságot, a női evezés pedig csak 1976-tól szerepel az Olimpia Játékokon.

1960-tól a Népsport szerkesztőségének munkatársa, 1964-ben pedig edzői oklevelet szerzett a Testnevelési Főiskolán. 1985-ben nyugdíjba vonult.