2015. 03. 13.  

A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum csoportos vezetéseket indít a sportot és az építészetet kedvelők számára! A program keretében az érdeklődők megtekinthetik a múzeum aktuális tárlatát, majd munkatársunk vezetésével bejárhatják a Puskás Ferenc Stadion egyébként nem látogatható zegzugait. A vezetéses séta során közelebbről megismerkedünk Budapest talán egyetlen, máig eredeti állapotában megőrzött szocreál szoborparkjával, s a kompozíciókon megörökített sportágakkal. A Stadion Toronyépületének auláját, az Aranycsapat által is használt öltözőket, a játékos kijárót, az egykori VIP-részleget (ún. Rákosi-páholy) és a hozzátartozó alagutat, továbbá a magyar fejlesztésű telefonközpontot mind építészeti, mind sporttörténeti szempontból feltárjuk az idelátogatóknak. Közelről tekintjük meg a küzdőteret, a futball- és atlétikai pályát, még ha a gyepre lépni nem is szabad, hiszen az itt kizárólag a futballisták és a pályamester privilégiuma. Az anekdotákban és érdekességekben is bővelkedő vezetés során vendégeink 60 évet utazhatnak vissza az időben, miközben számos ismeretet szereznek az ország talán legjelentősebb sporttörténeti helyszínéről. Ne hagyja ki az élményt!
 
  A túrákat legalább 10 fővel tudjuk elindítani. Várjuk iskolás csoportok, társas és szabadidős körök jelentkezését. Ha Ön egyénileg venne részt, akkor se habozzon bejelentkezni, hiszen előbb-utóbb biztosan lehetősége nyílik arra, hogy egy bejelentkezett csoporthoz csatlakozzon. Felhívjuk minden kedves jelentkező figyelmét, hogy a sporttörténeti séták minimális létszáma 10 fő. Ennél kevesebb fővel nem tudunk túrát indítani.
 
 A sporttörténeti séta állomásai:

  • Szoborpark
  • MLSZ emlékmű
  • Puskás Ferenc Stadion (Toronyépület, aula, öltözők, játékos kijáró, küzdőtér, VIP-részleg [Rákosi-páholy], alagút, telefonközpont)

  A séták időpontja (2015. tavaszától):

A 2015-ös tavaszi idény első stadiontúrájának időpontja: 2015. március 21. szombat, 10:00

Bejelentkezés telefonon vagy e-mailben a következő elérhetőségeken:
252-16-96
info@sportmuzeum.hu

A vezetéses séta díja:
Diák- és nyugdíjas jegy: 200 Ft
Felnőtt jegy: 500 Ft
6 éves kor alatt és 70 éves kor felett ingyenes!

Az időszaki kiállítás megtekintésének nincs külön díja.
 

Egyéb információ:
A sporttörténeti séta hossza kb. 1,5-2 óra attól függően, hogy van-e épp időszaki tárlatunk a Stadion aulájában, vagy a múzeum kiállítóhelyén, a SportAgórán. 

Gyülekező a Puskás Ferenc Stadion főbejárata előtt (az MLSz emlékműnél), rossz idő esetén az aulában!

Mivel a túra egy része a szabadban zajlik, így minden kedves vendégünket kérünk, hogy megfelelő (meleg, vízálló) öltözetben érkezzen.