2016. 01. 21.  

A CSOPA beharangozójából:

A Csodák Palotájának fontos küldetése, hogy felhívja a figyelmet a mindennapjainkban rejlő csodás jelenségek tudományos hátterére. 2016-ban ennek a célnak a mentén Négy évszak tudománya címmel járjuk körül az évszakokat.
A negyedévente megújuló tárlatok sorát a téli Szállingózó tudomány nyitja január közepén. A tablók, tárlók, interaktív elemek a hó és jég világát mutatják be:
 

*   megvizsgáljuk, hogy hogyan születik a hópehely
*   kiszabadítjuk a kutatókat a hó fogságából
*   belesünk az időjósok, fizikusok és kémikusok kulisszái mögé
*   bemutatjuk a korcsolya evolúcióját
*   megnézzük, hogy kerül a hó a filmvászonra
*   megküzdünk a hóviharral.

 
A legkisebbeket a Csipet-Csopa útvonalhoz és a télhez illeszkedve a Hóbagoly fejtörői várják. Lesz még havazás, hópehely tangram, filmes műhóminták és más fagyos meglepetés is!
Az időszaki tárlat együttműködő partnerei: Varga Éva fizika honlapja, az Időkép Üzleti Szolgáltatások Kft., a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum, az SFX Hungary Special Effects Ltd., a Wessling Közhasznú Nonprofit Kft. Laborkaland Online programja, a Compound Interest és a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.

*

Mint ahogy talán kedves olvasóink sejtik is már, a Sportmúzeum az egyik legkedveltebb téli sporttal kapcsolódik a teles tematikájú tárlathoz: a korcsolyával. Rövid ismeretterjesztő anyagunkban bemutatjuk a sportszer fejlődését, valamint a korcsolyázásnak, mint szabadidős tevékenységnek a szerepét a 19-20. század fordulóján.

A hó világnapján nyílt kiállítás a téli szezon végéig tekinthető meg.

Infók: https://www.facebook.com/csodakpalotaja/