2014. 11. 26.  

Együttműködő partnerünk, a Mensor 3D Kft. munkája során olyan 3D-s precíziós felmérést végez, amellyel digitális dokumentációk, modellek készíthetőek. Képes felület- és környezetmodell kialakítására, utólagos milliméter pontos vizsgálatokra és elemzésekre, látványos megjelenítésekre.
 
Az eljárás a szkennelést követően olyan nagy felbontású pontfelhőt ad, mely alkalmas háromdimenziós bejárható modell létrehozására, metszetek készítésére, pontos és részletes dokumentálásra, analizálásra, rekonstruálásra. Lehetővé teszi a helyszín biztonságos felmérését, akár geometriailag szabálytalan terek térfogatszámítását, vagy közvetett leltár készítését is.
 

A HOLO-GÚLA

Holografikus hatású 3D animáció és valós tárgy együttes megjelenítésére is alkalmas eszköz. A bemutatott piramisban jelenleg Puskás Ferenc futball cipője,a korszak labdája a 6:3-as mérkőzésről készült filmmel, az 1953-ban tervezett stadion makettje, valamint a stadion egyik pilonjáról készült 3D lézer szkenneres felmérés pontfelhője látható.

 
Virtuális séta a Puskás Ferenc stadionban – CSAK BEJELENTKEZETT CSOPORTOKNAK!

Az alkalmazás Internet Explorer böngészőn keresztül teszi megtekinthetővé a 3D lézer szkennelés pontfelhő állományait. Az alkalmazás segítségével azonban nem csak a terek panorámaszerű megtekintésére van mód, hiszen mérhetők a pontfelhőben az egyes elemek közötti távolságok, meghatározható minden pont koordinátája, belenagyíthatunk a részletekbe, barangolhatunk a felmérés helyén, így járhatjuk be virtuálisan a stadion ma már nem látogatható részeit is.

A magyar labdarúgás emékezetes pillanatai c. időszaki kiállítás, valamint a virtuális Puskás Ferenc Stadion megtekinthető:
Hétköznapokon 10-15 óráig ingyenesen
Hétvégén csoportosan (min. 5 fő), előzetes bejelentkezés alapján.
Tel: 06 1 252 1696
E-mail: titkarsag@sportmuzeum.hu
www.sportmuzeum.hu