Megnyílt a Hátsó füves. Barangolás a magyar futball rejtett tájain c. fotókiállítás.

A megnyitó eseményen köszöntőt mondott Szabó Lajos, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum igazgatója és Csillag Péter, a Hátsó füves országjáró sorozat szerkesztője. A kiállítást megnyitotta Nyilasi Tibor 70-szeres válogatott, Ezüstcipő-nyertes futballista és Rédei Ferenc, Fotóriporteri Életműdíjjal elismert fotográfus.

 

A Hátsó füves-kiállítás Csillag Péter újságíró és a résztvevő fotóriporterek öt évet felölelő, többszörösen díjazott, utóbb önálló könyvben is bemutatott országjáró sorozatának összegzése. A közel százötven helyszínt érintő gyűjtés képi hozadéka az egyedülálló válogatás a tíz alkotó lenyűgöző, mégis emberközeli képeiből, amelyek a falusi labdarúgás kiveszőben lévő, gyökeresen átalakuló világának talán utolsó pillanatfelvételei. A rögzített mozzanatok túlmutatnak a sport keretein, éles korrajzot és szociológiai látleletet kínálnak.

 

A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum kiállításán bemutatott képek Balogh László, Földi Imre, Korponai Tamás, Mirkó István, Móricz-Sabján Simon, Reviczky Zsolt, Szabó Miklós, Török Attila, Tumbász Hédi és Veres Viktor munkái. A Nemzeti Sport közreműködésével, a Petőfi Irodalmi Múzeum – Kazinczy Ferenc Múzeum kivitelezésében megvalósult fotótárlat megtekinthető a SportAgóra kiállítótérben (1146 Budapest, Ifjúság útja 2., a Papp László Aréna bejáratával szemben), 2021. június 18-tól 2021. július 23-ig, keddtől-vasárnapig: 10 és 17 óra között

 

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a múzeum 2021.06.23-án (szerdán) és 06.27-én (vasárnap) technikai okok miatt zárva. Szíves megértésüket köszönjük!